Pelgrimeer ook voor Energy4All!

0 pelgrims steunen ons voor € 0,-
Energy4All

Energy4All

Waarom is het belangrijk dat je voor ons in actie komt?

In Nederland worden per week 1 tot 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte ook wel mitochondriële ziekte genoemd. Helaas komt de helft van deze kinderen voor hun tiende te overlijden en haalt 70% de volwassen leeftijd niet. Heel simpel gezegd hebben ze een defecte batterij: hij laadt heel langzaam op, is maximaal halfvol, snel weer leeg en beschadigt het lichaam met zijn afvalstoffen. Bij de mildste vorm betekent het dat patiënten vaak erg moe zijn en verschillende lichamelijke klachten hebben

Wat doen wij met de opbrengst van jouw actie?

De opbrengst wordt geschonken aan Professor Jan Smeitink die het onderzoek leidt naar een medicijn voor deze energie stofwisselingziekte. Vanuit de farmaceutische industrie is relatief weinig belangstelling voor (financiële) ondersteuning van onderzoek naar energiestofwisselingsziekten. Het wordt dan wel een zeldzame ziekte genoemd, toch worden er per week 1 á  2 kinderen geboren met deze ziekte en dat is best veel.


Slechts 50% van deze kinderen haalt de leeftijd van 10 jaar. Als de diagnose wordt gesteld is het verschrikkelijk om te horen dat er nog geen enkel medicijn is tegen deze ziekte, maar het onderzoek naar een medicijn is al vergevorderd. De missie van Stichting Energy4All is het verwerven van zo veel mogelijk financiële middelen om het onderzoek naar effectieve behandeling van energiestofwisselingsziekten te versnellen en te bevorderen.


Hoofddoelstelling van de Stichting Energy4All is:


- Inzamelen van geld om het onderzoek naar een medicijn voor energiestofwisselingsziekten uit te breiden en te versnellen. Daarnaast hebben wij als doelstellingen:


- Onder de aandacht brengen van energiestofwisselingsziekten in de ruimste zin van het woord.


- Organiseren van activiteiten voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Stichting Energy4All zet zich in om ervoor te zorgen dat binnen een paar jaar energiestofwisselingsziekten algemeen bekend zijn in Nederland en dat er een medicijn komt om deze ziekten zo snel mogelijk te kunnen stoppen.

Contactgegevens

Energy4All

E-mail: info@energy4all.nl
Website: http://www.energy4all.nlWij pelgrimeren voor Energy4All